individuele coaching voor medische professionals

Artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals hebben verantwoordelijk werk. Een beroep in de zorgsector kies je met je hart.  Maar je handelen wordt kritisch beoordeeld. En soms wordt er snoeihard over jou geoordeeld. Net zoals je je lichaam in goede conditie houdt met sport, blijf je mentaal in conditie met coaching.

 

In het Job Demand-Resourcesmodel is onderzocht welke factoren in het werk de energiebalans beïnvloeden en hoe persoonlijke hulpbronnen hiermee interacteren. Coachvragen die hierbij aan bod komen zijn onder andere gericht op versterking van:

  • psychologische flexibiliteit: hoe functioneer ik in een veranderend systeem zonder mijn persoonlijk waarden geweld aan te doen?
  • psychologisch kapitaal: hoe behoud ik zelfvertrouwen en optimisme?
  • balans: hoe verdeel ik mijn aandacht?

 

Ik gebruik verschillende coachmethodes oa gebaseerd op cognitief gedragsmatige en oplossingsgerichte aanpak en mindfulness. Een coachingstraject stem ik individueel met je af. Meestal beslaat een traject uit 6 sessies van ongeveer 1 uur verdeeld over een periode van 6 à 9 maanden. 

 

Ben je medisch specialist of AIOS en wil je meedoen aan een wetenschappelijk programma waarin de effectiviteit van coaching bij ziekenhuisartsen wordt onderzocht, kijk dan op: Challenge & Support programma